Hækken rundt om haven var mindst 10 meter høj da vi overtog gården, jeg tror ikke den har været klippet i måske 20 år. Noget af det første vi gik i gang med var at få fældet hækken mod syd, så højden kom ned i almindelig hæk højde. Så var det spændende at se om der ville komme grønne blade på længere nede på stammerne, fordi hækken havde været i træ højde så længe.

Der er ikke gjort noget ved haven i næsten 20 år, der er en masse æbletræer, og de er alle sammen så høje at man ikke kan plukke nogen af æblerne. Æbletræerne bliver beskåret i dette forår. Så vil vi lige se tiden an, og se hvordan de kommer til at vokse. Inden vi kan begynde, at plante noget af det vi gerne vil have, skal vi fjerne/fælde det vi vil have væk. Der står en hæk af buksbom, den skal væk, det skal den store hestekastanje og skovfoged æbletræet også fordi begge træer dominere gårdspladsen totalt. Jeg kan godt lide kastanjen. Det er et flot træ.

Begge træer vil blive fældet indenfor kort tid. Vi har sat hegn op omkring halvdelen af haven, jeg drømmer om at vi får sat hegn rundt omkring hele haven, jeg vil gerne have hundene med når jeg er ude i haven. Det kan jeg ikke i dag, dels er det kun det halve der er indhegnet, dels vil hundene stikke af i det øjeblik de ser en hare eller flokken af rådyr.

Vi har ikke solgt jagten på jorden, så det betyder at rådyrene kan komme her i fred og ro. Vi har bortforpagtet markerne, så de første 6 år skal vi ikke tænke på det, fordi det er der en anden der sørger for. Senere kan vi så måske vælge selv at dyrke jorden eller lægge det brak igen.