Rugbrød
Jeg har bagt rugbrød næsten ugentligt, siden jeg fik surdej af en kollega.
Nu efter snart 1½ års forsøg, hvoraf de fleste er blevet spist her i huset.
Nogen måske kun af hundene. Ser det ud som om jeg har fundet en god blanding.
Jeg er selv ret godt tilfreds med konsistensen af brødet, det er luftigt lidt
svampet og med masser af korn. Det har en god smag, og surdejen fungere.
Jeg har flere portioner stående, dels for at være sikker på at have, hvis en
portion en dag ikke virker længere. Dels hvis der kommer en forbi og gerne
vil have en portion.
Jeg kan godt lide mit rugbrød, og der købes ikke længere
færdigt lavet rugbrød, der spises kun det hjemmebagte.
Lone!!Jeg har kontaktet Lidl her i West Midlands som siger, at det mel er kun under speciel offer, og når det er udsolgt, så tager de stilling til, om de vil sælge det igen??Så det korte og det lange er, at jeg kan ikke få det hér. Det er ikke under special offer!!
Hej LoneDet vil jeg forsøge. Der må være en LIDL i nærheden af, hvor jeg bor. Tak for tipset!!
Ja denne skive er fra det brød hvor jeg lagde kernerne i blød dag to i kogende vand, og lod dem stå til vandet ikke var kogende længere. Oplever på denne måde en blødere kerne, det virker ikke som om der er forskel, på dejen som sådan selvomopskriften siger kernerne i dag 1.Tja som sagt der er altid ekstra surdej på køl, hvis man kommer forbi og henter.
Sætter du kernerne i blød? Hvor ser det lækkert ud.Myrna, hvis du læser dette så sælger Lidl altså en alletiders ‘Baking Mix’ fra Rivercote. Det kaldes ‘Country Style Wheat-Rye wholemeal Bread’. Den er helt urtolig for £0.99 for 1000g hvad giver 2 x 750 g brød. For at gøre den mere interessant så tilsætter jeg 400 g. blandet kerner (eller mere efter jeg har set Birgittes) til et kg. mel. Det bliver altså til en ret god rugbrød uden surdej. Den har fået guld medalje fra min mand
Uhm det ser lækkert ud!!! og hvem glemte surdejen??? MIG.
Det er da den flotteste skive jeg ka huske. Er det den med kerner der var sat i blød? For så vil jeg da også prøve det, næste gang. Knuz